Vakıf Hakkında

İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı Tarihçe;

İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı 2013 Yılında Sümbül Efendi Camii Baş İmam Hatibi İbrahim Yıldırım ve Sümbül Efendi Camii cemaatinin katkılarıyla Kocamustafapaşa/Fatihte kuruldu. Vakfımız; seçkin, kültürlü ve dayanışma felsefesini gönüllerine işlemiş insanların birlikteliği ile oluşmuştur. İnsanoğluna layık olduğu hizmeti verebilmek ve Geleceği İnşa Edecek Nesillere, kalıcı projelerle destek verecek, gönüllülük esasına dayalı bir oluşumdur.

Hakkımızda

Türkiye'nin ilmi, kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak, bilgili ve aydın gençlerin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmak için çıktığımız bu yolda;

• İnsanımızın vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmalarını sağlamak amacıyla milli, manevi, ahlaki, dini ve örfi gelişimleri için gayret içerisindeyiz.
  • Yasalarımızda Vakıf Tüzel kişilikleri için öngörüldüğü ölçülerde; eğitim, öğretim, sağlık, sosyal, kültürel, tarihi ve dini alanlarda hizmet verecek tesisler kurarak, bunun yanında değerlerimize uygun görülen mevcut kurum ve çalışmaları da desteklemekten kaçınmıyoruz. Proje kapsamlı tüm ortaklıklara gönüllü katkı sağlıyoruz.
  •  Özellikle toplumun temeli olan aileye yönelik eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bağların kuvvetlenmesi, sosyal dayanışmanın artması, millet bilincinin pekişmesi için çeşitli etkinlik ve programlar yapıyoruz.
  • Fakir, muhtaç, kimsesiz ve düşkünlere, insana yakışır bir şekilde yaşam standardı sağlayacak sağlık ve sosyal yardımlarda bulunuyor, beslenme, giyecek gibi ihtiyaçlarını karşılayacak organizasyonlar gerçekleştiriyoruz.
  • Başarılı gençlerin eğitiminin önünde karşılaştıkları her türlü engeli kaldırmak için destek olup, imkanlar oluşturuyoruz.
  • Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında göreceği akademik eğitimleri için burs veriyor, bilimsel çalışma ve araştırma yapmalarını teşvik ediyoruz.
  • İhtiyaç sahibi gençlerin evlenmelerine yardımcı oluyoruz.
  • Türk-İslam Medeniyetinin zengin kültürünü yaşatmak adına gerektiğinde akademik araştırmalar yaptırarak, bu çalışmaları yazılı eser haline getiriyoruz.
  • İbadethane, okul ve külliyeler inşa ediyoruz. Bunların iaşe ve ibate ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
  • Hizmet oluşturduğumuz yerlerde yaşayan çevre halkının, insan ve çevre sağlığı konusunda bilgilendirilmesi için araştırma ve çalışmalarda bulunuyor, bu amaçla ilgili resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa faaliyetlerde bulunuyoruz.
  • Vakfımızın kuruluş ve hizmet amaçlarına uygun olarak faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşlarla her türlü maddi ve manevi ilişkiler kurarak, proje paydaşlığı yapıyoruz.

"Amacımız Tabela Vakfı olmak değil, Hizmette Öncü Vakıf olmaktır."

Çalışma Alanlarımız:

İhya vakfı olarak çalışmalarımızın en önemli odak noktası hafız öğrenciler yetiştirmektir.

Yeryüzü Yıldızları hafızlık programı ile ortaokul çağındaki öğrencilerimizin hafızlığını tamamlamasını ve sene kaybı olmaksızın eğitimlerine devam etmesini sağlamaktayız.

Hatice-i Kübra Nesli Arapça ve İslami İlimler Programı ile mesleki açık liseye devam eden öğrencilerimizin İslami İlimlerde yetkin ve Arap diline hakim olarak yetişmesini sağlamaktayız.

İhya İslami İlimler Programı ile ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerimizin eğitimini desteklemekte ve yurt imkanımız ile güvenli ve nezih bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerini sağlamaktayız.

4-6 Yaş Kur’an Kursu Programı ile öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmekte, aileden henüz yeni alınmış dini bilgiyi desteklemekte ve yeni bilgilerin doğru bir şekilde inşasını sağlamaktayız.

DeHa Değerler Eğitimi ve Hayat Atölyesi ile ilkokula devam eden öğrencilerimizin dini eğitimle bağlarının kopmamasını sağlamakta ve takip ettiğimiz değerler eğitimi müfredatı ile örnek birer hanımefendi olarak yetişmelerini amaçlamaktayız.

İhya Veli Buluşmaları Programları ile toplum ihyasının aileden başlayacağını bilerek hareket etmekte, veli ve gönüllülerimize yönelik seminer/hasbihal programları ile çeşitli alanlarda veli ve gönüllülerimizin gelişmesini amaçlamaktayız.

Eğitimci Geliştirme Programı ile ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim veren din ve değerler eğitimi öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının yetkinliklerini arttırmayı amaçlamaktayız.

Ailede Din Eğitimi Programı ile ebeveynlerin 0-18 yaş grubundaki çocuklarının dini gelişimlerini destekleyebilmeleri konusunda yetkinliklerini arttırmayı amaçlamaktayız.

Sümbül Efendi Camii’nde yürüttüğümüz irşat faaliyetleri kapsamında sohbetler düzenlemekte ve davet ettiğimiz hocalarımızla öncelikle yakın çevredeki komşularımızı bilgilendiriyor, YouTube kanalımız aracılığıyla yaptığımız yayınlarla ise internet erişimi olan herkesin bilgilenmesini amaçlamaktayız.

Ayrıca; ülkemiz bulunduğu coğrafya itibari ile komşu ülkelerde yaşanan sorunlara kayıtsız kalmıyor komşuluk hakkımızı ödüyor, şefkat elini uzatıyoruz.

Maddi imkânları kötü olan, aileler, öğrenciler, işsizler ve evlilik çağındaki gençlerimize yardımcı oluyor ve tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.

Tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyor, insanları bilgilendiriyor ve bu birikimlerin yarınlara kalması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Eğitim seminerleri,  ihya sohbetleri ve mübarek gün ve haftalarda özel programlar düzenliyor ve halkımızı bilinçlendiriyoruz.

Mütevelli Heyeti Başkanı:

KURRA HAFIZ İBRAHİM YILDIRIM

1982 yılında Erzincan İli, Üzümlü ilçesi, Karakaya köyünde doğdu. Hafızlığını Fatih İsmailağa Kur’an Kursu’nda tamamladıktan sonra Erzincan İmam Hatip Lisesini bitirdi. Lise tahsilini sürdürürken İstanbul Tavrı okuyuşun ustalarından  (Amir Ateş, Dursun Çakmak, Ali Rıza Şahin, Bekir Büyükbaş)  musiki ve nota dersleri aldı.

Fatih Camii Baş İmam Hatib-i Hafız Osman Şahin Hoca’dan Tashihi Huruf dersleri aldı.

Süleymaniye Daru’l-Kurra Kıraat İhtisas (Aşere-i Takrip-Tayyibe) bölümünü bitirdi.

2004 yılında Bağcılar Yaşar Acer Camiinde İmam-Hatip olarak ilk görevine başladı.

2006 yılından bu yana Sümbül Efendi  Camii’nde İmam Hatip olarak görevini sürdürmektedir.

İlahiyat ön lisans mezunu, Evli ve üç çocuk babasıdır.

KURUCU VE ÜYE OLDUĞU VAKIF VE DERNEKLER

-Fatih İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi

-İlim Hizmet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

-İstanbul Hafızlar ve Mevlithanlar Cemiyeti

-Sümbül Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği

-İhya Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı

BAŞLATTIĞI VE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER

-Cami Cemaatini Gençleştirme Projesi 2005

-Dede Torun Camide Buluşuyor 2006

-Saatini Sen Belirle Kur’an’ı biz öğretelim 2008

-Anne Kız Kursta Buluşuyor 2010

-Kur’an Nesli Yeryüzü Yıldızları Hafızlık Projesi 2012 (İmam Hatip Ortaokuluna Özel)

-Kur’an Muhafızları Hafızlık Projesi 2014

-Hafızlık Akademi (Üniversiteli Kız Öğrencilere Özel) 2012

-Hatice-i Kübra Nesli Arapça projesi(Açık Lise Programı)2014

-İhya Öncüleri (Pazar Sabahı Cami Sohbetleri) 2006

-Sadakat Öncüleri (Pazar Sabahı Cami Sohbetleri) 2016

İhya Ne Demektir?

Vakfımızın isminin esinlendiği ve yeniden dirilişi temsil eden bu kelime; vakfımızın yapmak istediği hizmetleri, tarihte olduğu gibi sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma mantığı ile yaşatacağımızın ifadesidir. Hizmet anlayışımızı ifade eden yalın bir kelimedir. Kurumumuz; insanlardaki yardımlaşma ve hayır duygusuna aracılık edecek ve hayırlı hizmetler hususunda ufuk açacaktır.

Mütevelli Heyeti Başkanı
Kurra Hafız İbrahim YILDIRIM