Hatice-i Kübra Nesli Arapça Eğitimi

Hatice-i Kübra Nesli Arapça Eğitimi

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, günün ve geleceğin ihtiyacı olan öncü nesli yetiştirecek bir eğitim müfredatı takip edilmektedir. Müfredatın esası klasik usul ile birlikte modern usulü bir arada tatbik etmeye dayanmakta, böylelikle hem geleneksel hem modern birikimden öğrencilerimizin faydalanması sağlanmaktadır.

FAALİYETLER

Açık Lise Dersleri • Seminerler • Kitap Tahlil Programları • Müzakereler • Mütalaalar • Kamplar • Atölyeler • Sosyal ve Kültürel Faaliyetler • Rehberlik Hizmeti

TEMEL EĞİTİM PROGRAMI

Dersler; güz, bahar ve yaz dönemlerinde toplamda 44 hafta sürmektedir.

Böylece, Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda dört yıllık eğitim programını tamamlayan bir öğrenci yılda 1320 saat, dört yılda ise toplamda 5280 saat eğitim almış olmaktadır.

Güz, Bahar ve Yaz olmak üzere 3 ders dönemi 44 hafta 220 gün 1320 saat eğitim 25 farklı ders

KAMPLAR

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, öğrencilerimizle düzenlediğimiz kamplarımız, bünyemizde ve çeşitli kurumlarla düzenlenmekte olup; bu kamplar, ilim ve kaynaşmanın bir arada yaşandığı vakitler olarak tertip edilmektedir.

SEMİNERLER

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, alanında uzman yazar, editör, hatip ve eğitimcilerin samimi bir atmosferde öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulundukları seminerler ile öğrencilerimizin fikri yapısı desteklenmekte ve güncel hayatta yararlanabilecekleri bilgileri edinmeleri sağlanmaktadır.

KİTAP TAHLİLLERİ

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, öğrencilerimizin estetik bakış açısı, dil zevki, hoş bir uslüp ve edebi bir birikime sahip olabilmesi için klasikten moderne yaş grubuna uygun olarak özenle seçilen kitaplar hocalarının danışmanlığında tahlil edilmektedir.

EĞİTİM KADROMUZ

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda; akademisyenlerden ve alanında uzman kişilerden oluşan eğitimci kadromuzla geleceğe yön verecek nesilleri yetiştirmeyi hedefliyoruz.

ATÖLYELER

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, öğrencilerimiz için sadece ilim odaklı bir eğitim tercih etmemekte; geleceğin anneleri, toplumun öncü nesli olarak gördüğümüz öğrencilerimizi çeşitli açılardan geliştirecek atölyeler düzenlemekteyiz.

SOSYAL FAALİYETLER

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, derslerin yorgunluğunu atmak, öğrencilerimizin motivasyonu arttırmak ve kendini ifade etme imkanı sunmak için çeşitli kurumlarla tertip ettiğimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz bulunmaktadır.

REHBERLİK HİZMETİ

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, Rehberlik birimimiz, öğrencilerimizin sevgi ve güven içinde araladıkları bir kapı olma özelliğiyle çalışmalarını sistemli bir şekilde sürdürmektedir. Kursa ve programa oryantasyon, birlikte yaşama, sorumluluk alma ve sorun çözme gibi becerilerin oluşumunda gerekli desteği vermekte; anket, mülakat, test ve gözlem teknikleri uygulanarak öğrencinin takibi yapılmaktadır.

İHYA İSLAMİ İLİMLER 9.SINIF AKADEMİK YARDIMCI PROGRAMI

Hatice-i Kübra Nesli İhya İslami İlimler ve Arapça Programı’nda, 9.sınıf öğrencilerimize yönelik lise eğitimlerine yardımcı olacak, Dil anlatım, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve İngilizce derslerinden oluşan yıl içerisinde 32 hafta ve toplamda 500 saat ek ders ilave edilmiştir. Bu programda;İslâmın istikbali olarak gördüğümüz öğrencilerimizin akademik eğitimlerini en verimli şekilde sürdürmelerini ve ümmete fayda sağlayan zincirin bir halkası olabilmelerini hedeflemekteyiz.

Bu projemiz Fatih Mevlanakapıdaki "İhya İslami İlimler Külliyesi"nde Uygulanmaktadır

Adres: Mevlanakapi mah. Mevlanakapi cad. No 61 / Fatih - İstanbul

Tel:0212 529 2424