15.01.2024

23 ARALIK DÜNYA ŞEHİT ÇOCUKLAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ!

İhya Vakfı'nın öncülük yaptığı 23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü münasebetiyle düzenlenen organizasyon ile binlerce çocuk Gazze'de şehit edilen çocuklar ve Filistin'in özgürlüğü için yürüdü.

Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben aileleriyle birlikte bir araya gelen inlerce çocuk, ellerinde Filistin, Türkiye ve tevhit bayraklarının yanı sıra Gazze'de yaşanan katliamı kınayan, Filistin lehine yazılan pankart ve dövizlerle oluşturulan kortej eşliğinde Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.

Yetim çocukların en ön saflarda yer aldığı yürüyüşte, aileler çocukların ardından korteje katıldı.

Aileleriyle birlikte Saraçhane Parkı'nı hıncahınç dolduran çocuklar, programı miting havasında sürdürdü.

Çocukların sunumu ve hafız Emcet Aziz'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Sümbül Valide Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Nur Karaman "Ben Filistinli Çocuk" isimli şiiri seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan Hamza Bostancıoğlu, Gazze ve Kudüs'ün tarihi geçmişi hakkında bilgi verdi.

İhya Vakfı, İHH, İlkseç Vakfı, İnsan ve Değer Hareketi, Milli İrade Platformu, ÖNDER, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı gibi STK'lar destek verdiği programın sonunda Filistin'in özgürlüğünü temsilen güvercinler uçuruldu.

İhya Vakfı
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bilgi almak için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bilgi Hattı
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bağışta bulunmak ve hafızları desteklemek için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bağış Hattı