Çalışma Alanları

İhya vakfı olarak çalışmalarımızın en önemli odak noktası hafız öğrenciler yetiştirmektir.

Yeryüzü Yıldızları hafızlık programı ile ortaokul çağındaki öğrencilerimizin hafızlığını tamamlamasını ve sene kaybı olmaksızın eğitimlerine devam etmesini sağlamaktayız.

Hatice-i Kübra Nesli Arapça ve İslami İlimler Programı ile mesleki açık liseye devam eden öğrencilerimizin İslami İlimlerde yetkin ve Arap diline hakim olarak yetişmesini sağlamaktayız.

İhya İslami İlimler Programı ile ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerimizin eğitimini desteklemekte ve yurt imkanımız ile güvenli ve nezih bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerini sağlamaktayız.

4-6 Yaş Kur’an Kursu Programı ile öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmekte, aileden henüz yeni alınmış dini bilgiyi desteklemekte ve yeni bilgilerin doğru bir şekilde inşasını sağlamaktayız.

DeHa Değerler Eğitimi ve Hayat Atölyesi ile ilkokula devam eden öğrencilerimizin dini eğitimle bağlarının kopmamasını sağlamakta ve takip ettiğimiz değerler eğitimi müfredatı ile örnek birer hanımefendi olarak yetişmelerini amaçlamaktayız.

İhya Veli Buluşmaları Programları ile toplum ihyasının aileden başlayacağını bilerek hareket etmekte, veli ve gönüllülerimize yönelik seminer/hasbihal programları ile çeşitli alanlarda veli ve gönüllülerimizin gelişmesini amaçlamaktayız.

Eğitimci Geliştirme Programı ile ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim veren din ve değerler eğitimi öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının yetkinliklerini arttırmayı amaçlamaktayız.

Ailede Din Eğitimi Programı ile ebeveynlerin 0-18 yaş grubundaki çocuklarının dini gelişimlerini destekleyebilmeleri konusunda yetkinliklerini arttırmayı amaçlamaktayız.

Sümbül Efendi Camii’nde yürüttüğümüz irşat faaliyetleri kapsamında sohbetler düzenlemekte ve davet ettiğimiz hocalarımızla öncelikle yakın çevredeki komşularımızı bilgilendiriyor, YouTube kanalımız aracılığıyla yaptığımız yayınlarla ise internet erişimi olan herkesin bilgilenmesini amaçlamaktayız.

Ayrıca; ülkemiz bulunduğu coğrafya itibari ile komşu ülkelerde yaşanan sorunlara kayıtsız kalmıyor komşuluk hakkımızı ödüyor, şefkat elini uzatıyoruz.

Maddi imkânları kötü olan, aileler, öğrenciler, işsizler ve evlilik çağındaki gençlerimize yardımcı oluyor ve tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.

Tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyor, insanları bilgilendiriyor ve bu birikimlerin yarınlara kalması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Eğitim seminerleri, ihya sohbetleri ve mübarek gün ve haftalarda özel programlar düzenliyor ve halkımızı bilinçlendiriyoruz.