Hakkında

İhya Ne Demektir?

Vakfımızın isminin esinlendiği ve yeniden dirilişi temsil eden bu kelime; vakfımızın yapmak istediği hizmetleri, tarihte olduğu gibi sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma mantığı ile yaşatacağımızın ifadesidir. Hizmet anlayışımızı ifade eden yalın bir kelimedir. Kurumumuz; insanlardaki yardımlaşma ve hayır duygusuna aracılık edecek ve hayırlı hizmetler hususunda ufuk açacaktır.

Hakkımızda

Türkiye'nin ilmi, kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak, bilgili ve aydın gençlerin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmak için çıktığımız bu yolda;

• İnsanımızın vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmalarını sağlamak amacıyla milli, manevi, ahlaki, dini ve örfi gelişimleri için gayret içerisindeyiz.
  • Yasalarımızda Vakıf Tüzel kişilikleri için öngörüldüğü ölçülerde; eğitim, öğretim, sağlık, sosyal, kültürel, tarihi ve dini alanlarda hizmet verecek tesisler kurarak, bunun yanında değerlerimize uygun görülen mevcut kurum ve çalışmaları da desteklemekten kaçınmıyoruz. Proje kapsamlı tüm ortaklıklara gönüllü katkı sağlıyoruz.
  • Özellikle toplumun temeli olan aileye yönelik eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bağların kuvvetlenmesi, sosyal dayanışmanın artması, millet bilincinin pekişmesi için çeşitli etkinlik ve programlar yapıyoruz.
  • Fakir, muhtaç, kimsesiz ve düşkünlere, insana yakışır bir şekilde yaşam standardı sağlayacak sağlık ve sosyal yardımlarda bulunuyor, beslenme, giyecek gibi ihtiyaçlarını karşılayacak organizasyonlar gerçekleştiriyoruz.
  • Başarılı gençlerin eğitiminin önünde karşılaştıkları her türlü engeli kaldırmak için destek olup, imkanlar oluşturuyoruz.
  • Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında göreceği akademik eğitimleri için burs veriyor, bilimsel çalışma ve araştırma yapmalarını teşvik ediyoruz.
  • İhtiyaç sahibi gençlerin evlenmelerine yardımcı oluyoruz.
  • Türk-İslam Medeniyetinin zengin kültürünü yaşatmak adına gerektiğinde akademik araştırmalar yaptırarak, bu çalışmaları yazılı eser haline getiriyoruz.
  • İbadethane, okul ve külliyeler inşa ediyoruz. Bunların iaşe ve ibate ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
  • Hizmet oluşturduğumuz yerlerde yaşayan çevre halkının, insan ve çevre sağlığı konusunda bilgilendirilmesi için araştırma ve çalışmalarda bulunuyor, bu amaçla ilgili resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa faaliyetlerde bulunuyoruz.
  • Vakfımızın kuruluş ve hizmet amaçlarına uygun olarak faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşlarla her türlü maddi ve manevi ilişkiler kurarak, proje paydaşlığı yapıyoruz.
"Amacımız tabela vakfı olmak değil, hizmette öncü vakıf olmaktır."

Tarihçemiz

İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı 2013 Yılında Sümbül Efendi Camii Baş İmam Hatibi İbrahim Yıldırım ve Sümbül Efendi Camii cemaatinin katkılarıyla Kocamustafapaşa/Fatihte kuruldu. Vakfımız; seçkin, kültürlü ve dayanışma felsefesini gönüllerine işlemiş insanların birlikteliği ile oluşmuştur. İnsanoğluna layık olduğu hizmeti verebilmek ve Geleceği İnşa Edecek Nesillere, kalıcı projelerle destek verecek, gönüllülük esasına dayalı bir oluşumdur.

WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bilgi almak için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bilgi Hattı
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bağışta bulunmak ve hafızları desteklemek için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bağış Hattı