Manifestosu

Türkiye'nin ilmi, kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak, bilgili ve aydın gençlerin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmak için çıktığımız bu yolda;

İnsanlarımızın vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmalarını sağlamak amacıyla milli, manevi, ahlaki, dini ve örfi gelişimleri için her türlü desteği vermek için çaba göstereceğiz.

Yasaların öngördüğü ölçülerde eğitim, öğretim, sağlık, sosyal, kültürel, tarihi ve dini alanlarda tesisler kurmak istiyor, diğer bir taraftan amaçlarını uygun bulduğumuz hali hazırda kurulmuş olanları da desteklemeyi düşünüyoruz.

Özellikle son yıllarda yıpranan aile bağlarını kuvvetlendirecek, sosyal dayanışmayı artıracak, birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirecek faaliyetlere ağırlık vermek istiyoruz.

Fakir, muhtaç, kimsesiz ve düşkünlere, başarılı öğrencilere her türlü eğitim, sağlık ve sosyal yardımlarda bulunmayı, barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı modern tesisler inşa etmek istiyoruz.

Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında göreceği akademik eğitimleri finanse etmek, bilimsel çalışma ve araştırma yapmalarını teşvik ederek, çalışmalarını yayınlamak istiyoruz.

İhtiyaç sahibi yetenekli gençleri evlendirmek ve iş kurmalarına yardımcı olmak istiyoruz.

Türk-İslam medeniyetinin zengin kültürünü yaşatmak adına gerektiğinde çeşitli araştırmalar yaptırmak ve bu araştırmaları yazılı eser olarak basmak istiyoruz.

İbadethane, okul ve külliyeler inşa etmek, bunların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması hususunda maddi yardımlarda bulunmak istiyoruz.

Halkımızın, insan ve çevre sağlığı konusunda yeteri kadar bilgilendirilmesi için araştırma ve çalışmalarda bulunmak, bu amaçla ilgili resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz.

Vakfımızın amaçlarına uygun olarak faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşlarla her türlü maddi ve manevi ilişkiler kurmak, yardımlaşmada bulunmak istiyoruz.

Bu nedenle;

Geleceği inşa edecek nesilleri yetiştirmek adına üzerimize düşen her türlü görevi hakkıyla yerine getirmenin bilinciyle,

Üzerimize düşen sorumlulukların farkında olarak; yeniden dirilişi temsil eden kısa adı İHYA olan İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfını kurduk.

Amacımız Tabela Vakfı olmak değil, Hizmette Öncü Vakıf olmaktır.
Bunun için;

Normalden daha fazla gayret göstermemiz gerektiğinin bilincinde ve sorumluluğumuzun kutsiyetinin farkında olmalıyız.

“Kendimi fazla yoramam, elimden bu kadar geliyor, ben bu işten anlamam diyerek” kaçamak cevapları kendimize çıkış kapısı yapmamalıyız.

Maddi veya manevi olsun her konuda en üst düzeyde hassasiyet göstermeliyiz. Herhangi bir meselede cevaz var diyerek mubah görme yerine, meselenin takva yönünü tercih etmeliyiz.

Vakfımızın yaptığı her türlü etkinliği, toplantıyı ciddiye almalıyız. Toplantılara hazırlıklı gelmeli, ölçülü olmalı, mutlaka bilgimiz ve tecrübemiz nispetinde katkı sağlamayı arzu etmeliyiz.

Yaptığımız çalışmalarda, ortaya koyduğumuz tavırlarda, konuşmalarda, şahsilikten uzak olmalıyız. Vakfı temsil ettiğimizi hatırlayarak hareket etmeliyiz.

Herhangi bir cemaatin, siyasi partinin, kuruluşun taraftarlığını yapmamalıyız. Savunduğumuz şahsi görüşleri sanki vakfımızın görüşüymüş gibi sunmamalıyız. Mamafih her parti ve cemaate yakınlığımız ve uzaklığımız eşit mesafede olmalıdır. Netice de hizmet endeksli iş yaptığımızı unutmamalıyız. Bütün bunların yanında çalışmalarımızda başarılı olabilmek için cemaat şuuruna sahip olmamız gerektiğinin de bilincinde olmalıyız.

Gönül dünyamızı zenginleştirecek Tasavvufi Meşrebe yakınlık duyuyoruz.

Her konuda birbirimize saygı ve muhabbet ile bağlılık duymalıyız. Yaratılmış aciz bir kul olarak şahsi hatalarımız olabileceğini kabul etmeliyiz. Birbirimize aşırı tepkiler göstererek hizmetimizin sekteye uğramasına sebebiyet vermemeliyiz.

Ülkemiz menfaatine gayret gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarını önemsiyor ve canı gönülden destekliyoruz. Her türlü ortak çalışma ve proje ortaya koyma konusunda istekli ve hazırız.

İstişarenin önemini kavramış bir kurum olarak; yol arkadaşlarımız başta olmak üzere, konusunda uzman olan herkesin görüşlerine ihtiyaç duyuyor ve bu görüşleri önemsiyoruz.

Tüm çalışmalarımızda kaliteyi ve verimliliği ön planda tutarak; sorunları yerinde çözmeyi önemsiyoruz. Sorunun bir parçası olmak yerine çözümün kaynağı olmayı tercih ediyoruz.

En nihayet;

Alanında en iyi hizmeti veren önder bir kurum olmayı hedefliyoruz.