01.04.2020

Erzincan’da İhya Vakfının katkılarıyla Emine Bilen Kız Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı

Ad

İhya Vakfının katkılarıyla Erzincan’da yapımı tamamlanan Emine Bilen Kız Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi. Türkiye'nin ilmi, kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak, bilgili ve aydın gençlerin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmak için kurulan İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı 2013 Yılında Sümbül Efendi Camii Baş İmam Hatibi İbrahim Yıldırım ve Sümbül Efendi Cami Cemaatinin Katkılarıyla Kocamustafapaşa/Fatih'de Kurulmuş  Vakıf Türkiye genelinde büyük hizmetler yapmıştır. Sunumunu İhya Vakfı Başkanı Yusuf Öcalan’ın gerçekleştirdiği  açılış Programına İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çalışkan, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Müftü Yardımcısı Harun Özkan, Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşleyen, Erzincan Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Çagatay Mutlu, İstanbul ve Ankara ihya vakfı mütevelli heyeti kurucu üyeleri, Sivil Toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış Ankara Çukurambar İmam Hatibi Hafız Fatih Yılmaz hocanın okuduğu Kur’an Tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak için söz alan İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çalışkan besmele ile başladığı konuşmasına; Bu mutlu günümüzde teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim, bu açılışa şahit oluşunuz, şahadetiniz yarın ecellerin en üstünü olan, kimsenin kimseye faydasının olmadığı o zaman diliminde şahadetinize vesile olur inşallah.

Çalışkan;  Kur’an  okumanın ve öğretmenin önemine değinerek; bu Kur’an kurslarının inşa ve ihya edilmesi her peygamberin ümmetiyim diyen Müslüman kardeşlerimiz bu Kur’an Kursları ve talebeleri ile ilgilenmek gibi bir mecburiyetimiz var dolayısıyla yıllardır Kur’an’a hizmet eden babamızın bizlere öğrettiği ile aldığımız emanetin bayrağını daha da yukarılara çıkarmak gayreti içerinde olduk inşallah daha nice böyle hayırlı hizmetler etmeyi hepimize nasip eylesin dedi. Selamlama konuşmalarını yapan Erzincan İl Müftü yardımcısı Harun Özkan yaptığı kısa konuşmasında; öncelikle bir yıl önce temeli atılan kursumuzun bu kadar kısa sürede bitmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek müftülük olarak yapılacak ne ise yapılacaktır dedi. Erzincan Belediye başkanı yaptığı selamlama konuşmasında; Bugün burada çok güzel bir eserin açılışına şahitlik ediyoruz. Bu ülkenin geleceği vatanına milletine bağlı insanları seven insanlara saygısı olan nesiller yetiştirmekten geçmekte, geçmişimize saygı geleceğimize güvenle bakabilmek  için iyi bir nesil yetiştirmektir. Bu nesil Kur’an Ahlakı ile ahlaklandığı müddetçe bu vatan bu millet bu devlet yaşayacaktır.

Başsoy; görülen eksikliklerin giderilmesi sözü de vererek  kursun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Açılışta Kısa bir konuşma yapan Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; Bugün buraya bir bayram havasında eşlik eden tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Bugün iki bayramı bir arada geçirdiğimiz günde burada Allah kelamının öğretileceği, anlatılacağı, hafızlarımızın yetişeceği Emine Bilgin Kız Kur’an Kursumuzun açılışı münasebetiyle toplandık. Hem dünya hayatımızı şekillendiren hem de Ahiret alemin de bizi bize tanıtan Allah Kelamı Olan Kur’an’ı Kerimi Öğrenmek, Öğretmek ve hayatımıza da uygulamakla mükellefiz. Kur’an Bülbüllerinin yetiştirileceği, geleceğimizin anneleri olacak kızlarımızın yetişeceği bu Kur’an Kursumuza  geldiniz inanın ki Rabbimin melekleri şuan hepinizin fotoğraflarını çekiyordur. Bu iş gönül işidir sizler  gönül seferberliği yaptınız  dedi.

Karakelle bu binanın yapımında emeği geçen İstanbul mütevelli heyetinden İbrahim Bilen Kardeşimin annesinin adı verilmiş Allah razı olsun diyorum  ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Program Emine Bilen Kız Kur’an Kursunun yapımında emeği geçenlere plaket takdim edilerek  katılımcılara ikram edilen yemek ile sona erdi.

WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bilgi almak için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bilgi Hattı
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bağışta bulunmak ve hafızları desteklemek için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bağış Hattı