01.04.2020

Küçük Hafızlar Taçlandırıldı

Ad

Erzincan İhya Vakfı ile Erzincan İl Müftülüğüne bağlı bulunan Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu’nda Aşure etkinliği düzenlendi.

Erzincan Sümbül Valide Sultan Emine Bilen Kız Kur’an Kursu Hafızlık bölümünde düzenlenen aşure günü etkinliğine İhya Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öcalan, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır ile Hafızlık eğitimi alan öğrenci ve velileri katıldı. 

İhya Vakfı yönetim kurulu başkanı Yusuf Öcalan kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Ad

Öcalan yaptığı konuşmasında; Her bir karışında Kur’an sesi, Kur’an nuru olsun diye hayal edilip de emek verilen bu binada temeli atılırken takva üzere duvarları yükseltilmiş bir bina olsun diye Allah (C.C) dua ettik ve Allah (C.C) daha bir yıl olmadan bu çatı altında Kur’an seslerini duymayı nasip etti. Bizleri bu günlere ulaştıran Allah'a hamd ediyorum buraya emek veren hayır sahipleri insanlara da teşekkür ediyorum dedi.

Öcalan; Hafızlık İslam geleneğidir, Peygamber S.A.V) sünnetidir, Ashabın Peygamberimizin (S.A.V) dizi dibinde talebe olunduğunun göstergesidir ve Allah (C.C) hafızlarımızın dilinde Kur’an’ı muhafaza ediyor. 15 asırdır okunan Kur’an nesilden nesile taşınmış ve bizlerde bu işe gönüllüleriz. İhya vakfı olarak birinci derecede yaptığımız iş Kur’an Kursları inşa edip hafızları buraya davet etmek, yetiştirmek. Bizlerde ilk kez sizlerle burada bir araya geldik burada hafızlar yetişiyor burada Kur’an okunuyor burada secde ettiğinizde inanıyorum ki Cennet kokusu alacaksınız Elhamdülillah dedi.

Programa katılan Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır Kur’an Kursu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karabayır açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ”Burada hafızlık merasimi dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız. 13 Hafızımız Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu’nda taç giyme merasimi yaptılar Aralık ayında da 15 kızımız hafızlık tacı takacak ama onlara da ayrı bir program yapacağız ve 60 kadar da erkek hafızımıza da önümüzdeki ay  Mevlit kandilinde özel bir program yapacağız inşallah dedi.

Karabayır; Sıkıntılı günlerimiz de başta Diyanet işleri Başkanlığımıza ait  Diyanet vakfı olarak devletine milletine bağlı vakıflar ve gönüllülük esasına dayanarak bir hizmet kervanının içerisindeyiz iki önemli düsturumuz var, birincisi itikat olarak sağlam olacağız, ikincisi devlet ile barışık olacağız, devlete ihaneti düşünen veya arka bahçesi olan, arka planları olanlar işte yaşadık gördük ki onlar kesinlikle zararlı imiş her ne kadar kuzu postuna girmiş kurt olsalar alim postuna bürünmüş teşbihi eline almış gözyaşları ile hain olanları Allah rahmeti ile bu belayı bertaraf etti Allah Bir daha bunu yaşatmasın inşallah bu hadiseler bize ders olur kendimizi toparlar bir ve beraber oluruz dolayısıyla bizler Kur’an’ı çok iyi bilir Kur’an’a daha sıkı sarılacağız, sadece hafız yetiştirmeyeceğiz Kur’an Muhafızı yetiştireceğiz ve hepimiz Kur’an ile Muhafaza edileceğiz sadece okumayacak aynı zaman da Kur’an’ı yaşayacağız inşallah yanlış insanların peşine değil biz doğru yola gideceğiz dedi.

Ad

Program da 6 – 12 yaş Kur’an Eğitimi alan Kız öğrencilerin “Yakma Allah’ım” adlı ilahiyi seslendirmeleri aileleri tarafından büyük beğeni topladı.

Program katılımcılara ikram edilen Aşure ile sona erdi.

 

http://www.kenthaber24.com.tr/tr-TR/haberler/1682/kucuk-hafizlar-taclandirildi

İhya Vakfı
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bilgi almak için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bilgi Hattı
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bağışta bulunmak ve hafızları desteklemek için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bağış Hattı