26.01.2023

MİNİKLERİN KARNE HEYECANI

 

 

Fatih Müftülüğü’ne bağlı İhya Vakfı bünyesinde eğitim öğretim hayatına devam eden İskender Çelebi Kuran Kursu 4-6 yaş öğrencileri, yarıyıl karnelerini sevinçle aldılar.

 

 

 

İskender Çelebi Kuran Kursu’nda Eylül ayında eğitim öğretim hayatına başlayan 65 öğrenci, öğrenirken aynı zamanda eğlendiler. Alanında uzman hocalar, çocukları; kesme, boyama ve yapıştırma gibi alanlarda eğitimlerle birlikte 4 ay boyunca okula hazırladılar. Öğrenciler arasında Elif-Bâ’yı bitirerek Kur’an-ı Kerim’e geçenler ise hem ailelerine hem de hocalarına çifte sevinç yaşattılar.

 

Evladımın ders sorumluluğu gelişti”

 

Kurs öğrencilerinden Zehra Haloş’un annesi Ayşe Haloş, eğitim kalitesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Veli Ayşe Haloş, “Hem öğrenip hem de eğleniyorlar. Kurumun en güzel tarafı öğrencilerin yetişemediği yerde özel ders verilmesi. Aynı zamanda evladımda ders sorumluluğunu geliştirdiğini gözlemledim. Öğretmenlerimizin çocuklara olan ilgi alakaları için çok teşekkür ederim” dedi. Haloş, şöyle konuştu:

 

Kızımda çok güzel değişimler görüyorum. Yemeğe başlarken ve bitirirken dualar okuması, gün içinde öğrendiği şeyleri uygulamaya çalışması beni çok mutlu ediyor. Yöneticilerden de Allah razı olsun. Hepsi güler yüzlü, anlayışlı ve ilgililer. İstediğimizde kendilerine ulaşıyor sorularımıza cevap alabiliyoruz.”

 

Hayatımızın her alanına dualar eşlik ediyor”

 

Kursun bir diğer öğrencilerinden Metin Baş’ın velisi Zehra Baş ise kurumun birden fazla konuda eğitim veriyor oluşundan etkilendiklerini söyledi. Anne Zehra Baş, şunları söyledi:

 

Kursun amacının sadece Kur’an-ı Kerim ve dua öğretmek olmadığını görüyorum. Bununla birlikte, Ümmete birer evlat yetiştirme gayretindeler adeta. Hem çeşitli etkinliklerle hem de Değerler Eğitimi ile okul öncesinde çocukları okula hazırlıyorlar. Kursa başladıktan sonra Kur’an-ı Kerim’i ve öğretilen duaları ezberlemeye başladı. Bu sayede bizim de hayatımızın her alanına dualar eşlik etmeye başladı.”

 

Eğitimler devam edecek

 

Kursun en büyük amacı, görsel ve işitsel materyaller kullanarak öğrencilerin minik kalplerine Kuran-ı Kerim sevgisini yerleştirmek. Onlarca miniğin Kur’an-ı Kerim’le tanışmasını sağlayan kurs, bahar döneminde de eğitim ve sosyal faaliyetlerine hız kesmeden devam edecek.

 

İhya Vakfı
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bilgi almak için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bilgi Hattı
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bağışta bulunmak ve hafızları desteklemek için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bağış Hattı