30.12.2022

Ramazan Kayan’dan gençlere altın öğütler

Yazar Ramazan Kayan’ın katılımıyla gerçekleşen “Şahsiyet Eğitimi” programı, “Öze Dönüş” konulu seminerle üniversiteli gençlerle buluştu. Seminer, İhya İslami İlimler Külliyesi konferans salonunda gerçekleşti.

İhya Vakfı tarafından hayata geçirilen “İhya’da Bir Dem” seminerleri alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenleniyor. Uzmanlar, seminerde pek çok konuyu mercek altına alıyor. Aralık ayında “Şahsiyet Eğitimi” programına konuk olan Yazar Ramazan Kayan, 4 hafta boyunca üniversiteli öğrencilerle buluşarak farklı konular ele aldı.Yılın son semineri “Şahsiyet Eğitimi” kapsamında ise “Öze Dönüş” konusu ele alındı.

Furkanlar aramızda yaşıyor”

Ramazan Kayan, hayatında onu en çok etkileyen ve hayatını değiştiren olayın Mavi Marmara gemisinde yaşananların olduğunu anlattı. Gemide tanıştığı şehit Furkan Doğan'ın gençlere örnek teşkil edecek biri olduğunu ve bu hususta gittiği bütün coğrafyalarda Furkan Doğan’ı anlattığını dile getirdi. Bu sayede seminerde yer alan herkes Kayan’ın gözünden Furkan Doğan’ı bir kez daha tanıdı. Kayan, “Eskiden Musab’ı Yusuf’u anlatırdım. Şimdi ise her gittiğim konferansta Furkan’ı anlatıyorum. Çünkü içimizdeki Furkanlar, Yusuflar, Musablar, Meryemler ve Hacerler özgüven kazansın ve örnek olsunlar diye anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

Kayan, gemide çok önemli diğer bir olay ise Müslüman olmayan yolculardan 63 yaşındaki İngiliz Peter Venner olduğunu ve olaylar esnasında Müslüman oluşunu şu sözlerle anlattı:

“Basın mensupları Peter’in Müslüman olmak istediğini duyunca hemen etrafını sardılar. Çünkü Peter gemiye bindiğinde Ateistti. Peter, kendisini etkileyen olayın Müslümanların gece kıldığı namaz olduğunu dile getirdi.”

Kültürel değerlerimizi yaşatmalıyız”

Kayan, anlattıklarıyla öğrencilerin bir kez daha kültürlerine sıkı sıkıya bağlanmaları gerektiği konusunda öğütler verdi. Seminer vesilesiyle öğrencilerle öz benliğin keşfi ve manevi değerler konusunda pek çok bilgi aktarıldı.  

Seminerler devam edecek

“İhya’da Bir Dem” seminerleri, önümüzdeki ay farklı bir uzman ismin katılımıyla devam edecek.


 

İhya Vakfı
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bilgi almak için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bilgi Hattı
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Bağışta bulunmak ve hafızları desteklemek için bu hattı kullanabilirsiniz.
WhasApp Bağış Hattı