İskender Çelebi 4-6 Yaş Kur'an Kursu

İskender Çelebi 4-6 yaş Kur'an Kursu 2017-2018 eğitim öğretim yılında İhya Vakfı’nın himayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermeye başlayan bir okul öncesi eğitim kurumu. Beşikten mezara kadar olan ilim yolculuğumuzun henüz başında bulunan çocuklarımızın okul öncesi eğitimini önemsiyoruz. Ağaç yaş iken eğilir atasözünün ışığında dini değerlerimizi ve Kur'an-ı  Kerimi çocuklarımızın minik kalplerine yerleştirmeyi hedefliyoruz.
Kursumuzda uzman 4 diyanet hocası, 2 etkinlik öğretmeni, 2 yardımcı personel, 1 rehberlik, danışmanlık uzmanı ve idareci olmak üzere 10 çalışanı ile eğitim hayatına devam etmektedir. 15'er kişilik 2 sınıf, 1 oyun odası ve yemek salonuyla öğrencilerimize samimi sıcak ortam sağlayarak yuvalarında olduğu gibi huzurlu hissetmelerini istiyoruz.

Kurumumuzda  6 yıldır 750 öğrenci  ağırlamış ve öğrencileri Kur'an-ı Kerim ile tanıştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Eğitim Programı

Eğitim programımızdan kısaca bahsedecek olursak Kuran-ı Kerim, Değerler Eğitimi, Okul Öncesi Etkinlik Çalışmaları;

Kuranı Kerim

4-6 yaş grubunu Kur'an-ı Kerim ile tanıştırmak ve onlara Kur'an sevgisi aşılamaktır. Bununla birlikte pek tabi çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde öğretmeyi hedefliyoruz. Alanlarında uzman diyanet kadrosundaki değerli hocalarımızın bilgi  birikimleri ile yol alıyoruz. Hocalarımız Kuran-ı Kerim eğitiminde çeşitli görsel ve işitsel materyallerden destek alarak çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i sevdirme ve öğretme gayretindeler. Biliyoruz ki her iş sevmek ile başlar ve severek öğrenilen her şey kalıcıdır. Bu prensiple önce Kur'an-ı Kerim'i hem sevdiriyor hem de öğretmeyi amaçlıyoruz.

Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi, Kurumumuz ve öğrencimiz için en az Kur'an-ı Kerim eğitimi kadar önem arz etmektedir. Yetkin diyanet hocalarımız tarafından verilen derslerimiz gerek boyama etkinlikleri gerekse dramalar ve görsellerle eğlenceli bir şekilde işlenmekte.   Kur'an-ı Kerim eğitiminde olduğu gibi hedefimiz sıkılmadan eğlenerek öğrenmektir. Değerler eğitiminden maksadımız toplumumuza saygılı, sevgi dolu, merhametli, adaletli ve güvenilir bireyler yetiştirmektir.

Okul Öncesi Etkinlik Çalışmaları

Okul öncesi etkinlik dersleri, çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi noktasında eğitimini tamamlarken okul öncesi eğitimi ile desteklenmekte. Alanında uzman hocalarımız çocuklarımıza kesme, yapıştırma ve boyama gibi alanlarda destekliyor, renkler, kavramlar ve sayılar gibi konularımızı da programımıza ekleyerek okul öncesi eğitiminde de çocuklarımızı okula hazır hale getirmeyi hedefliyoruz.

Çocuklarımız eğitimleri sonunda  Kur'an-ı Kerim ile tanışmış, ahlaki değerlerimizle kucaklaşmış ve okul öncesi derslerini öğrenme noktasına gelirler.Miniklerimiz yeni okullara, arkadaşlara ve hocalara kanat çırparken bizlerde yeni minik kalplerle buluşacağımız o günlerin heyecanını yaşıyoruz.Yeni eğitim öğretim yılında siz saygı değer velilerimizi ve sevgili miniklerimizi kurumumuzda görmeyi arzuluyoruz.

Sümbül Efendi Mah, Ağaçkakan Sk. No:20 Fatih / İstanbul

Tel:  0505 061 56 17